Kako Natisniti Fotografijo Za Dokumente

Kazalo:

Kako Natisniti Fotografijo Za Dokumente
Kako Natisniti Fotografijo Za Dokumente

Video: Kako Natisniti Fotografijo Za Dokumente

Video: Kako Natisniti Fotografijo Za Dokumente
Video: Как ВОССТАНОВИТЬ ФАЙЛЫ, удаленные ДАВНО и НАВСЕГДА в Windows 10? 2024, Maj
Anonim

S pojavom digitalnih fotoaparatov in tiskalnikov fotografij lahko vsakdo natisne fotografijo za dokumente, ne da bi šel od doma. A vse ni tako preprosto: obstajajo določena pravila, ki se jih je treba držati. Ta pravila se spreminjajo glede na namen fotografij.

Kako natisniti fotografijo za dokumente
Kako natisniti fotografijo za dokumente

Navodila

Korak 1

Najprej nekaj pravil za fotografije za vse dokumente. Na fotografiji bi morala biti ena oseba, ki bi morala gledati v kamero, izraz obraza je nevtralen. Podoba osebe naj ustreza temu, kako je trenutno videti. Dovoljeno je streljanje v kape, ki ne skrivajo ovalnega obraza, če verska prepričanja prepovedujejo prikazovanje pred tujci brez klobukov. Za ljudi, ki nenehno nosijo očala, je nujno, da streljajo z očali brez zatemnjenih očal. V tem primeru morajo biti leče čiste, okvir pa ne sme pokrivati oči. Prisotnost senc na fotografiji za dokumente ni dovoljena.

2. korak

Fotografija za potni list državljana Ruske federacije. Fotografija mora biti črno-bela. Zahtevana velikost je 35x45 mm. Velikost sprednjega dela glave mora biti 11-13 mm (razdalja od brade do črte oči). Hkrati mora biti čisto polje nad glavo 4-6 mm.

3. korak

Fotografija za tuji potni list. Velikost, tako kot za ruski potni list, je 35x45 mm, vendar mora biti fotografija barvna. Fotografija naj bo posneta na mat papirju, v ovalni obliki s perjem. Velikost glave od brade do krone mora biti 25-35 mm. Upoštevajte, da OVIR-ji ne sprejemajo vedno fotografij, posnetih z digitalnimi namesto z analognimi fotoaparati. To je kršitev zakona, saj v zakonodaji Ruske federacije ni niti besede o prepovedi uporabe digitalnih fotografij na tujem potnem listu.

4. korak

Fotografija za schengenski vizum. Fotografija mora biti barvna, spet velika 35x45 mm. Višina obraza, od korenin las do konice brade, naj bo 32-36 mm. Barva ozadja je odvisna od države, v katero se odpravljate. Na primer za Francijo je potrebno sivo ali svetlo modro ozadje.

Priporočena: