Kako Namestiti Omrežno Kartico

Kazalo:

Kako Namestiti Omrežno Kartico
Kako Namestiti Omrežno Kartico

Video: Kako Namestiti Omrežno Kartico

Video: Kako Namestiti Omrežno Kartico
Video: Ingenico ICT 220 Tutorial 2024, Marec
Anonim

Težko si je predstavljati sodoben računalnik brez omrežne kartice. Dostop do lokalnih omrežij, ki so zavita v številnih domovih, do interneta, ki združuje ljudi iz različnih držav, najpogosteje poteka prek omrežne kartice.

Kako namestiti omrežno kartico
Kako namestiti omrežno kartico

Navodila

Korak 1

Pred nakupom omrežne kartice se prepričajte, da vaša matična plošča nima vgrajene. Morda že imate omrežno kartico, ki pa je onemogočena. V tem primeru ga boste morali aktivirati v BIOS-u. Če želite to narediti, med zagonom računalnika vnesite BIOS in poiščite ustrezen parameter v meniju Integrirane zunanje naprave.

2. korak

Če matična plošča nima omrežne kartice, jo kupite v kateri koli računalniški trgovini. Odklopite računalniško sistemsko enoto. Odstranite stranski pokrov za dostop do matične plošče.

3. korak

Če želite namestiti omrežno kartico, izberite prazno režo na sistemski plošči. Odstranite pokrov zraven s hrbtne strani sistemske enote. NIC postavite čez režo in ga trdno potisnite na svoje mesto. Pritrdite s pritrdilnim vijakom.

4. korak

Priključite kabel v vtičnico omrežne kartice. Vklopite računalnik. Če je bila kartica pravilno nameščena, na njej utripajo lučke, ki signalizirajo izmenjavo informacij z omrežjem.

5. korak

Zdaj lahko sistemsko enoto zaprete tako, da namestite stranski pokrov. Nato po potrebi konfigurirajte povezavo z lokalnim omrežjem. Ustvarite in konfigurirajte tudi internetne povezave.

6. korak

Če omrežna kartica deluje, vam običajno ni treba namestiti dodatnih gonilnikov. Če imate težave pri povezovanju ali omrežna kartica v sistemu Windows ni vidna, jo bo morda treba omogočiti v sistemu. Če želite to narediti, pojdite v »Upravitelj naprav«, poiščite »Omrežni vmesniki«, z desno miškino tipko kliknite nameščeni model in v spustnem meniju izberite ukaz »Omogoči«.

Priporočena: