Kako Namestiti Hladilnik In Procesor

Kazalo:

Kako Namestiti Hladilnik In Procesor
Kako Namestiti Hladilnik In Procesor

Video: Kako Namestiti Hladilnik In Procesor

Video: Kako Namestiti Hladilnik In Procesor
Video: Kako zamijeniti kuler / hladnjak i termalnu pastu na procesoru 2024, Maj
Anonim

Pri nakupu računalnika lahko veliko prihranite, če ga kupite za sestavne dele in zavrnete storitve montaže v trgovini. V tem primeru boste seveda morali sistemsko enoto sestaviti sami, sami namestiti hladilnik, procesor in druge komponente. Toda v resnici sestavljanje računalnika ni težko. To zahteva le pozornost, natančnost in določen čas. In prihranki, pridobljeni ob nakupu, bodo upravičeni.

Kako namestiti hladilnik in procesor
Kako namestiti hladilnik in procesor

Navodila

Korak 1

Prva stvar pri sestavljanju računalnika je namestitev hladilnika in procesorja na matično ploščo. Da bi to naredili, smo matično ploščo postavili na trdo površino, ki ji ob pritisku ne bo dovolila stiskanja.

2. korak

Skrbno preučimo sam procesor in vtičnico zanj na matični plošči. Procesorji nimajo antenskih kontaktov na eni ali več straneh. To je zaradi lažje montaže. Hkrati v vtičnici ni ustreznih gnezd za te antene. Po združitvi procesorja z vtičnico po teh merilih ga sprostimo. Če je povezava pravilna, ne bo uspela.

3. korak

Na strani vtičnice je vzvod za zadrževanje procesorja. Brez dodatnega napora previdno zaprite ročico. Trajno in trdno bo pritrdil procesor v vtičnico.

4. korak

Podplat hladilnega hladilnika namažite s toplotno mastjo. Ločeno stisnite kapljico paste na procesor.

5. korak

Hladilnik kombiniramo s procesorjem in ga popravimo. Glede na zasnovo radiatorja so hladilniki pritrjeni bodisi z vzvodi kot objemka procesorja bodisi s posebnimi ključavnicami ali priviti.

6. korak

Napajalne kable hladilnika povežemo z ustreznim konektorjem na matični plošči.

7. korak

Matično ploščo namestimo v sistemsko škatlo. Preostale komponente je lažje in hitreje povezati že v sistemski enoti.

Priporočena: