Kako Namestiti Mac OS X

Kazalo:

Kako Namestiti Mac OS X
Kako Namestiti Mac OS X

Video: Kako Namestiti Mac OS X

Video: Kako Namestiti Mac OS X
Video: Как переустановить MAC OS на iMAC/ MACBOOK PRO/ AIR 2024, Maj
Anonim

Mac OS X je drugi najbolj priljubljeni operacijski sistem na svetu za Windowsom. Proizvaja Apple. Večina je navajena nameščati Windows in se boji, da del ali celoten prehod na nov operacijski sistem ne bo deloval zaradi dejstva, da je namestitev težavna in nerazumljiva. Vendar to ni razlog, da bi se odpovedali uporabi Maca.

Kako namestiti Mac OS X
Kako namestiti Mac OS X

Navodila

Korak 1

Najprej morate preveriti združljivost strojne opreme s sistemom Mac. Procesor bi moral podpirati vsaj SSE2, bolje pa seveda SSE3. To preveri kateri koli diagnostični pripomoček, na primer CPU-Z. Grafična kartica mora biti sposobna izvajati overclocking strojne opreme (sodobna strojna oprema to lahko počne že od časov GeForce 4). Najmanjša velikost RAM-a za delovanje sistema Mac OS je 256 MB. Pri nekaterih različicah sistema je nekoliko večji. Trdi disk mora biti povezan prek vtičnice SATA in mora podpirati način AHCI.

2. korak

Mac OS ne podpira BIOS-a in deluje samo z EFI. Zato morate emulator EFI zapisati na zunanji medij ali na prosto particijo trdega diska, da se izognete pojavu zaslona panike v jedru. Prav tako boste morali obiti zaščito Mac PC, imenovano System Management Controller. SMC je nameščen na plošči Mac kot naprava za preprečevanje nedovoljenih posegov. Ni na voljo v običajnih računalnikih. Preveri ga eden od sistemskih gonilnikov (razširitve jedra), imenovan kext. Ime škodljivca je Ne kradi Mac OS X.kext. Lahko ga odstranite iz namestitvenega programa, vendar bi bilo bolje namestiti emulator SMC.

3. korak

Zdaj je treba Mac OS prenesti in zapisati na disk. Da se ne bi motili s kexti, je bolje uporabiti sklop. Izmed delujočega Mac OS lahko na podlagi čiste slike zagonskega nalagalnika in potrebnih kextov ustvarite svoj sestav, ki bo bolje deloval. Toda za to je potreben delujoč Mac OS X.

4. korak

Če je strojna oprema glede na rezultate testa za Mac OS primerna, je čas, da pripravite trdi disk. Če bo en trdi disk uporabljen za Windows in Mac, ga je treba razdeliti na particije. To naredijo sistemska orodja ali programi, kot sta Acronis in Partition Wizard. Izvirna slika Mac je nameščena samo na oznakah GUID. Za sklope je primeren tudi MBR. Bolje je pretvoriti particijo Mac v FAT 32 in jo aktivirati.

5. korak

Ko uporabljate splošno zgradbo, po prikazu zaslona zagonskega nalagalnika pojdite na Prilagodi in s kljukicami izberite želeno konfiguracijo strojne opreme. Ko uporabljate originalni sistem, preprosto sledite navodilom namestitvenega programa.

Priporočena: