Kako Določiti število Procesorskih Jeder

Kazalo:

Kako Določiti število Procesorskih Jeder
Kako Določiti število Procesorskih Jeder

Video: Kako Določiti število Procesorskih Jeder

Video: Kako Določiti število Procesorskih Jeder
Video: Subnet Mask - Explained 2024, Maj
Anonim

Večjedrni procesorji so razmeroma novi. Sprva so svet osvajali dvojedrni procesorji, a tehnologije so stopile naprej in skoraj nemogoče je presenetiti s trojedrnimi, štirijedrnimi. Včasih morda sploh ne veste, koliko jeder ima vaš procesor. Odgovor je zelo preprost.

Kako določiti število procesorskih jeder
Kako določiti število procesorskih jeder

Navodila

Korak 1

Če imate nameščen operacijski sistem Windows, lahko z lastnostmi računalnika ugotovite, koliko jeder ima vaš procesor. To naredite tako, da na namizju izberete ikono "Computer", pritisnete Alt + Enter ali desni gumb miške in v kontekstnem meniju "Properties".

2. korak

Odpre se okno z informacijami o operacijskem sistemu, procesorju, RAM-u in imenu računalnika. Na desni bodo povezave, med katerimi morate najti "Device Manager".

lastnosti sistema
lastnosti sistema

3. korak

Upravitelj bo navedel opremo, ki ste jo namestili. Na seznamu poiščite element »Procesor« in kliknite puščico zraven. Razširil se bo stolpec, v katerem bo navedeno število vaših procesorjev.

Upravitelj naprav
Upravitelj naprav

4. korak

Upravitelja opravil lahko zaženete s kombinacijo Ctrl + Shift + Esc. Odprite zavihek, imenovan "Performance". Število oken v razdelku Zgodovina uporabe CPU ustreza številu jeder v vašem procesorju.

Upravitelj opravil
Upravitelj opravil

5. korak

Če je v računalniku omogočen simulirani večjedrni procesor, bo upravitelj opravil prikazal število simuliranih jeder. To lahko določimo, če imajo vsa jedra popolnoma enako obremenitev. Potem vam lahko brezplačni pripomoček CPU-Z pride prav. Na zavihku CPU so prikazane vse informacije o procesorju. Na dnu je okno Core, kjer je navedeno število jeder.

6. korak

Uporabite lahko drug brezplačen program PC Wizard. Prenesete ga lahko s spletnega mesta razvijalca. Namestite program v računalnik. Zaženite PC Wizard.exe, kliknite jeziček Strojna oprema in nato Procesor. Na desni strani poiščite razdelek "Element" in v njem Število osnovnih elementov. Oddelek Opis prikazuje število jeder.

Priporočena: