Kako Uporabljati Zunanji Trdi Disk

Kazalo:

Kako Uporabljati Zunanji Trdi Disk
Kako Uporabljati Zunanji Trdi Disk

Video: Kako Uporabljati Zunanji Trdi Disk

Video: Kako Uporabljati Zunanji Trdi Disk
Video: Самый простой способ выровнять пол! Наливной пол за 20 минут. 2024, Maj
Anonim

Sodobnost postavlja vse nove zahteve v tehnologiji, zlasti to velja za računalniško tehnologijo. En gigabajt pomnilnika USB se je včasih zdel fantastično velik, danes pa morate datoteke prenašati iz računalnika v računalnik, na primer s filmi HD, za kar 32 gigabajtov že ni dovolj. K temu lahko pomagajo pogoni USB, ki trde diske uporabljajo kot pomnilnik in jih večina ljudi preprosto imenuje »zunanji pogon«.

Kako uporabljati zunanji trdi disk
Kako uporabljati zunanji trdi disk

Potrebno je

Računalnik ali prenosnik, na katerem je nameščen operacijski sistem Windows, zunanji trdi disk, osnovna računalniška znanja

Navodila

Korak 1

Zunanji trdi diski so naprave Plug and Play in za delovanje ne potrebujejo posebne programske opreme ali gonilnikov. Pogon pogonskega kabla priključite na razpoložljiva vrata USB v osebnem računalniku. Če je potrebno, priključite pomožni napajalni kabel na sosednja vrata.

2. korak

V spodnjem levem kotu namizja se prikaže novo okno za namestitev strojne opreme. Počakajte, da se prikaže sporočilo »Oprema je nameščena in pripravljena za delo«.

3. korak

Odprite Moj računalnik z bližnjico na namizju ali ustrezno vrstico v meniju Start. Črka zunanjega pogona je dodana na seznam particij na trdih diskih. Prijavite se iz njega.

4. korak

Kopiranje informacij na zunanji pogon ali z njega se izvaja na enak način kot pri notranjih pogonih. Ikone datotek lahko povlečete in spustite ali pa uporabite funkcijo kopiranja in lepljenja v kontekstnem meniju.

Priporočena: