Kako Namestiti Dodatni Hladilnik

Kazalo:

Kako Namestiti Dodatni Hladilnik
Kako Namestiti Dodatni Hladilnik

Video: Kako Namestiti Dodatni Hladilnik

Video: Kako Namestiti Dodatni Hladilnik
Video: Kako namestiti hladilnik Samsung 2024, Maj
Anonim

Pogosto, še posebej v poletnih mesecih, ko je vročina neznosna, se naši računalniki začnejo pregrevati, kar povzroči zmrzali, okvare in na splošno zavrnitev dela. Da bi se temu izognili, lahko zagotovimo dodatno hlajenje.

Kako namestiti dodatni hladilnik
Kako namestiti dodatni hladilnik

Potrebno

Dva 120 mm ventilatorja, izvijač, samorezni vijaki

Navodila

Korak 1

Večina računalniških sistemskih enot ima praviloma dve mesti za pritrditev dodatnih hladilnikov: spredaj in zadaj. Bolje, da oboje naenkrat. Sprednja za pihanje in zadnja za pihanje. Tako tvorijo stalen pretok svežega zraka in v računalniku ne bo stagniral in se ogreval.

2. korak

Najprej morate odstraniti stranski pokrov sistemske enote. Običajno je privit z dvema vijakoma na zadnji plošči, odvisno od zasnove ohišja pa ga je mogoče zapreti z zapahi.

3. korak

V notranjosti ohišja je na sprednji plošči plastičen nosilec za 120 mm ventilator, ki ga lahko odstranite s pritiskom na sponke. Hladilnik morate namestiti v nosilec tako, da se pri vrtenju zrak vsesa v računalnik. Nato namestite nosilec nazaj na svoje mesto.

4. korak

Ventilator bo najverjetneje treba priviti na zadnjo ploščo s samoreznimi vijaki na zadnji strani ohišja skozi posebne pritrdilne luknje. Hladilnik namestite tako, da se pri vrtenju rezil izpuhuje zrak.

5. korak

Zdaj je še treba povezati ventilatorje. To lahko storite neposredno na matični plošči (morala bi imeti nekaj dodatnih priključkov samo za tak primer) ali prek posebnega adapterja - neposredno na napajalnik. Zdaj lahko zaprete pokrov. Upoštevati je treba, da se bo prostornina računalnika po namestitvi hlajenja nekoliko povečala, a takoj ko se toplota umiri, lahko ventilatorje spet izklopite.

Priporočena: