Kako Vklopiti Napajalnik Brez Matične Plošče

Kazalo:

Kako Vklopiti Napajalnik Brez Matične Plošče
Kako Vklopiti Napajalnik Brez Matične Plošče

Video: Kako Vklopiti Napajalnik Brez Matične Plošče

Video: Kako Vklopiti Napajalnik Brez Matične Plošče
Video: Телевизор Philips нет изображения 2024, Maj
Anonim

Delovanje računalnika, tako kot katera koli druga tehnika, prej ali slej privede do različnih okvar. Če se računalnik nekoč preneha odzivati na pritisk na gumb za vklop, je verjetno napajalnik ali matična plošča pokvarjen. V tem primeru je nepraktično takoj zagnati računalniško trgovino in kupiti nov napajalnik ali ploščo, saj zagotovo ne veste, kaj točno je odpovedalo. Okvaro napajanja lahko izključite ali potrdite, če ga poskušate vklopiti ločeno od matične plošče.

Kako vklopiti napajalnik brez matične plošče
Kako vklopiti napajalnik brez matične plošče

Potrebno

Računalnik, matična plošča, napajalnik, sponka za papir ali pinceta, osnovna računalniška znanja

Navodila

Korak 1

Odklopite računalnik od napajanja, tako da odklopite omrežni kabel. Odstranite pokrov sistemske enote tako, da z izvijačem odvijete pritrdilne vijake. Nato postavite sistemsko enoto na tla in odklopite napajalne kable iz priključkov na sistemski plošči. V tem primeru napajanja ne odklopite s pogona, saj ga je treba vklopiti pod obremenitvijo.

2. korak

Vzemite kabel iz napajalnika (ki je bil odklopljen od matične plošče). Videli boste, da je na njej 20 zatičev, od katerih vsak sprejme eno žico. Poiščite zeleno žico in jo na primer s sponko za papir ali pinceto pripnite na katero koli črno. Po tem vzemite napajalni kabel in ga z enim koncem priključite v vtičnico, z drugim pa v napajalnik.

3. korak

Če se napajalnik vklopi (hladilnik začne delovati in zasveti LED pogona), je vzrok okvare najverjetneje v matični plošči. Če se ne vklopi, napajanje ni v redu in morali boste kupiti novega.

Priporočena: