Kako Natisniti Stran S številko

Kazalo:

Kako Natisniti Stran S številko
Kako Natisniti Stran S številko

Video: Kako Natisniti Stran S številko

Video: Kako Natisniti Stran S številko
Video: 🌷Бумажные сюрпризы!🧀4 НОВИНКИ🥥КОНКУРС и МАГАЗИН💐МЕГА РАСПАКОВКА🌹 Бумажки 2024, Maj
Anonim

Oštevilčenje strani natisnjenega dokumenta v programu Microsoft Word, ki je del paketa Microsoft Office, lahko izvedemo s standardnimi orodji same aplikacije.

Kako natisniti stran s številko
Kako natisniti stran s številko

Potrebno

Microsoft Word

Navodila

Korak 1

Pokličite glavni meni operacijskega sistema Microsoft Windows s klikom na gumb »Start« in pojdite na element »Vsi programi«, da izvedete operacijo paginacije izbranega dokumenta.

2. korak

Zaženite Microsoft Word in odprite zahtevani dokument.

3. korak

Razširite meni Vstavi v zgornji orodni vrstici okna aplikacije in izberite Številke strani.

4. korak

Izberite možnost Vrh strani v vrstici Položaj, da postavite številko strani na vrh dokumenta, ali pa izberite Dno strani, da postavite številko strani na dno dokumenta v pogovornem oknu, ki se odpre.

5. korak

V vrstici "Poravnava" izberite možnost "Left Align", da določite možnosti poravnave za številke strani izbranega dokumenta ali določite katero koli drugo želeno merilo:

- na desnem robu;

- v središču;

- znotraj strani;

- zunaj strani.

6. korak

S potrditvenim poljem v polju Številka prve strani dodajte številko na prvo stran dokumenta ali počistite to polje, da izvedete oštevilčenje strani z druge strani dokumenta in določite želene dodatne parametre.

7. korak

Odprite meni »Pogled« v zgornji orodni vrstici okna aplikacije in izberite element »Glave in noge«, da izvedete nadomestno operacijo oštevilčenja strani za izbrani dokument.

8. korak

Kliknite gumb Glava / noga v zgornji orodni vrstici glave in noge, da postavite številke strani na dno dokumenta in potrdite postopek s klikom na gumb Številka strani.

9. korak

Izberite odseke dokumenta, ki jih želite formatirati (če je potrebno), in odprite meni »Vstavi« v zgornji orodni vrstici okna aplikacije Microsoft Word.

10. korak

Določite element »Številke strani« in v pogovornem oknu, ki se odpre, kliknite gumb »Oblika«.

11. korak

V vrstici "Številčna oblika" določite želeno obliko oštevilčenja za izbrane odseke dokumenta in potrdite svojo izbiro s pritiskom na gumb V redu.

12. korak

Odprite meni »Datoteka« v zgornji orodni vrstici okna aplikacije in izberite ukaz »Natisni«.

Priporočena: