Kako Znova Zagnati Računalnik S Tipkovnice

Kazalo:

Kako Znova Zagnati Računalnik S Tipkovnice
Kako Znova Zagnati Računalnik S Tipkovnice

Video: Kako Znova Zagnati Računalnik S Tipkovnice

Video: Kako Znova Zagnati Računalnik S Tipkovnice
Video: Топ 5 скрытых полезных программ Windows 10 2024, April
Anonim

Za računalnikom lahko delate brez običajne miške. Nekateri uporabniki se znajdejo s tipkovnico, saj le majhen del programov potrebuje miško ali podoben manipulator. Če potrebujete določeno spretnost za popolno delo v računalniku, ki uporablja samo tipkovnico, lahko v nekaj minutah obvladate preprosta dejanja, na primer izklop ali ponovni zagon.

Kako znova zagnati računalnik s tipkovnice
Kako znova zagnati računalnik s tipkovnice

Navodila

Korak 1

Torej, računalnik morate znova zagnati in miška sploh ne deluje ali manjka. To lahko naredite s tipkovnice na več načinov.

2. korak

Pritisnite tipko Windows. Ima logotip sistema Windows in ga najdete v spodnjem levem kotu katere koli tipkovnice.

3. korak

Če je v računalniku nameščen sistem Windows XP, pritisnite tipko ↑ in nato tipko Enter. V pogovornem oknu, ki se odpre, s tipkama "→" in "←" aktivirajte gumb "Ponovni zagon" in pritisnite Enter.

4. korak

Če je v vašem računalniku nameščen sistem Windows 7 ali Vista, pritisnite tipko Windows, ki ji sledi “→” in Enter. Če se programi trenutno izvajajo, bo sistem ponudil zaključek aktivnih procesov.

5. korak

S tipkama "→" in "←" aktivirajte gumb za prisilno zaustavitev in pritisnite Enter. Če se trenutno ne izvaja nobena aplikacija, se bo računalnik takoj znova zagnal.

6. korak

Drug način za ponovni zagon računalnika s tipkovnice je priklic upravitelja opravil sistema Windows. Za to pritisnite kombinacijo tipk Ctrl + Alt + Delete.

7. korak

Če uporabljate Windows XP, se po pritisku na kombinacijo prikaže pogovorno okno. Pritisnite F10, s tipko "→" aktivirajte element menija "Shutdown" in nato s tipko "↓" izberite ukaz "Restart" in pritisnite Enter.

8. korak

Če je v računalniku nameščen sistem Windows 7 ali Vista, pritisnite tipko "↓", da aktivirate gumb "Zaženi upravitelj opravil", in pritisnite Enter.

9. korak

Pritisnite F10, nato aktivirajte element menija "Shutdown" tako, da se s tipko "→" pomaknete po plošči in s tipko "↓" izberete ukaz "Restart" in pritisnete Enter.

Priporočena: